Att ställa upp en räcka dominobrickor i en lång och snirklig rad och sedan putta till den första brickan för att se hur de faller en efter alla – är det kul? Ja, om man har stort tålamod och tycker det är kul att konstruera en intrikat dominobana, så kan det vara det. Om du är lite klumpig och råkar stöta till e en bricka i mitten så kan hela ditt tvåtimmars-mästerverk gå förlorat på en sekund. Mindre kul förstås. Hur ska man då lösa problemet? Svaret heter leksaken dominorally.

Dominorally var väldigt populärt på 1980-talet. I princip bestod leksaken av en bil som du laddade med dominobrickor och som sedan sakta körde omkring och placerade ut dominobrickorna åt. Självfallet kunde du själv styra bilen så att din bana fick önskade kurvor och snirklar. Det tidsödande och ofta förargande jobbet med at placera ut dominobrickor manuellt var därmed historia.

Dominorally hade som sagt sin storhetsperiod på 1980-talet, men den lilla roliga leksaken finns fortfarande att få tag på via nätet, leksaksaffärer eller välsorterade antikvariat. Oftast får den en tjusig domino-bil, färgglada dominobrickor samt 2 stycken AA batterier. Ett riktigt lyxigt domino-set är också utrustat med broar och en klocka som slutbrickan faller på. För mer information om leksaken så kan du kika in på den kuliga sajten www.roligaprylar.se.

Här kommer ett par bra filmklipp på dominorally:

När mamma är bortrest en vecka har far och sån något att göra

Några varianter på Dominorally

En annorlunda morsdagspresent